ГоловнаПолітика

Пашинський закликає звернути увагу на проблему з оборонним замовленням

Нардеп вимагає поставити на голосування законопроект №4288

Пашинський закликає звернути увагу на проблему з оборонним замовленням
Фото: nfront.org.ua

Верховна Рада мусить зайнятися в четвер питанням забезпечення державного оборонного замовлення, щоб не допустити в Києві проросійських парадів за прикладом святкування 9 травня в Донецьку і Луганську.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський під час Погоджувальної ради.

"Хочу звернути увагу на ситуацію, яка склалася з державним оборонним замовленням. У бюджеті було передбачено кошти, закладені з резервного фонду за рахунок коштів, отриманих від спецконфіскації активів Януковича. На сьогодні цього закону немає, державне оборонне замовлення заблоковано", - підкреслив Пашинський.

За словами голови Комітету з питань національної безпеки і оборони, на забезпечення державного оборонного замовлення потрібно всього 0,5% від всього державного бюджету - це 3,6 млрд. грн.

"Якщо ми цього не зробимо, то гріш нам ціна. Якщо нас цікавлять інші питання, то раджу подивитися парад 9 травня з Донецька і Луганська. Ми дореформуємося, що такий парад буде і в Києві", - сказав Пашинський.

Він підкреслив, що депутати своєю незграбною діяльністю фактично заблокували державні закупівлі в армії, тому Верховна Рада мусить у четвер вранці поставити на голосування законопроект №4288.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram