ГоловнаПолітика

Порошенко з бійцями і військовими капеланами помолився за мир і перемогу України

За два роки в зону АТО відправили близько 600 священнослужителів

Порошенко з бійцями і військовими капеланами помолився за мир і перемогу України
Фото: Пресс-служба президента

У рамках заходів з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на Володимирській гірці відбувся молебень, у якому взяли участь понад 140 військових священиків, понад 300 воїнів, а також президент Петро Порошенко.

Про це повідомляє офіційний сайт голови держави.

"Нехай Господь врятує нас від навали чужинців, допоможе визволити нашу Батьківщину від агресора, від непроханих гостей. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!" - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що українські військові капелани також є захисниками Вітчизни, оскільки так само, як і військові, постійно перебувають під кулями, під загрозою потрапити в оточення чи полон, переживають усі труднощі військового побуту. У зоні АТО щодня проводять служби понад 100 військових капеланів, а загалом за два роки українське духовенство різних церковних юрисдикцій скерувало на фронт і в прифронтову зону близько 600 священнослужителів.

"Страх долається вірою, і зміцнюють віру духівники, які перебувають пліч-о-пліч із солдатами. Ви, перебуваючи в зоні ризику на межі життя і смерті, відкрили для великої кількості українських вояків свій шлях до Бога. Ви закріпили в їхній свідомості тверде переконання в тому, що захист Батьківщини - це Божий промисел", - наголосив президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram