ГоловнаПолітика

Ківа хоче стати прем'єр-міністром

Він вважає, що це буде можливо "років через десять".

Ківа хоче стати прем'єр-міністром
Фото: politrada.com

Начальник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Ілля Ківа заявив, що хоче стати прем'єр-міністром України.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу, відповідаючи на запитання про те, яку посаду він бачить для себе як кінцеву. "Ну, мінімум прем'єр-міністра", - відповів Ківа.

Він уточнив, що це буде можливо "років через десять".

Ківа також прокоментував чутки, нібито його протегує міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. "Звичайно, якщо б не було його, то мене б давно вже стерли. Просто тому, що я незручний. [З ним] ми по-чесному. Я не беру гроші, не обманюю, і він, напевно, це відчуває. Ось коли буде за що, він сам мене зітре. Ну, і я це теж розумію", - заявив Ківа.

Нагадаємо, Ілля Ківа очолив департамент протидії наркозлочинності в жовтні минулого року. З листопада, коли набув чинності закон про Нацполіцію, всі працівники органів внутрішніх справ зобов'язані пройти переатестацію, проте Ківа її досі не пройшов.

Уродженець Полтави Ілля Ківа став співробітником місцевої міліції 5 вересня 2014 року. Він очолив батальйон територіальної оборони "Полтавщина", але незабаром цієї посади позбувся через бунт підлеглих.

У грудні 2014 року Ківа був призначений заступником начальника ГУМВС Донецької області, з цієї посади в червні 2015 роки перейшов на посаду заступника начальника УМВС Херсонської області. Цю посаду він займав до призначення головним борцем із наркотиками.

22 квітня 2016 року голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе повідомила, що подала документи на звільнення Ківи міністру внутрішніх справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram