ГоловнаПолітика

Ківа не з'явився на переатестацію в Нацполіцію

Головний борець із наркотиками поїхав до Хмельницького

Ківа не з'явився на переатестацію в Нацполіцію

Начальник департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Ілля Ківа не з'явився на переатестацію, яку йому призначили на 1 квітня.

Про це повідомили "Укрінформ" у Центрі рекрутингу Нацполіції.

Сам Ківа в ефірі телеканалу "112" повідомив, що перебуває у Хмельницькому в робочому відрядженні. Там він дав лекцію для студентів Хмельницького університету управління та права.

На час відсутності Ківи обов'язки начальника департаменту протидії наркозлочинності виконує Юрій Буковський.

"Він дійсно зараз перебуває у відрядженні, і я тимчасово виконую його обов'язки згідно з наказом Національної поліції", - сказав Буковський "Укрінформу".

Нагадаємо, Ілля Ківа очолив департамент протидії наркозлочинності в жовтні минулого року. З листопада, коли вступив в силу закон про Нацполіціі, всі працівники органів внутрішніх справ зобов'язані пройти переатестацію.

Ківа вже не вперше на неї не з'являється. Минулого разу він не прийшов, посилаючись на те, що взяв лікарняний.

Уродженець Полтави Ілля Ківа став співробітником місцевої міліції 5 вересня 2014 року. Він очолив батальйон територіальної оборони "Полтавщина", але незабаром цієї посади позбувся через бунт підлеглих.

У грудні 2014 року Ківу призначили заступником начальника ГУМВС Донецької області, з цієї посади у червні 2015 року перейшов на пост заступника начальника УМВС Херсонської області. Цю посаду він обіймав до призначення головним борцем з наркотиками.

Є інформація, що до переходу на службу в міліцію Ківу засудили за отримання хабара на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів Полтавської області. Однак у серпні 2014 року суд зняв з Ківи судимість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram