ГоловнаПолітика

Надання Григоришину українського громадянства стане плювком в обличчя героїв АТО, - Тетерук

Нардеп вважає, що олігарх ховається від російських фіскалів

Надання Григоришину українського громадянства стане плювком в обличчя героїв АТО, - Тетерук
Фото: Макс Требухов

Отримання російським олігархом Костянтином Григоришиним українського паспорта означатиме плювок в обличчя героям АТО, які захищали Україну без українського громадянства, тоді як Григоришин заробляв мільйони на корупційних угодах у нашій країні.

Так народний депутат від "Народного фронту" Андрій Тетерук прокоментував інформацію про те, що Костянтин Григоришин подав прохання про надання йому українського громадянства, повідомляє прес-служба партії.

Тетерук нагадав, що за дивним збігом обставин про намір Григоришина отримати український паспорт стало відомо після того, як суд у Росії оголосив його в розшук. І тоді, як чимало бійців АТО досі не можуть отримати українське громадянство, російський олігарх має намір просто сховатися за українським паспортом від правосуддя.

"Російське слідство підозрює, що олігарх ухилився від сплати податків на суму понад 10 млн. доларів. Однак якщо порахувати, скільки грошей Григоришин незаконно заробив в Україні, сума значно більше вразить", - підкреслив народний депутат.

Він зазначив, що, за оцінками експертів, тільки у 2015 році Григоришин мав намір провести в Україні масштабні корупційні рішення на суму понад 7 млрд. грн.

"Майже весь бізнес Григоришина зосереджений в Україні. І якщо в Росії невелика частина його підприємств заборгувала понад 10 млн. доларів податків, то можна тільки здогадуватися, на скільки Григоришин щорічно обкрадає бюджет України. Правоохоронні органи давно вже мусять ретельно вивчити схеми роботи олігарха, тому що сьогодні це цікавить переважно громадських активістів", - підкреслив Андрій Тетерук.

Він підкреслив, що надання українського громадянства Григоришину за таких умов є неприпустимим.

"Люди в буквальному сенсі цього слова проливали кров за Україну і досі не можуть отримати паспорт з тризубом через бюрократичні перешкоди. Отримання українського паспорта Григоришиним означатиме, що Україна не цінує своїх захисників, і гроші олігарха для влади значно цінніші, ніж кров бійця-патріота", - резюмував народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram