ГоловнаПолітика

"Народний фронт" закликав світову спільноту підтримати Меджліс

Партія ініціює спільну заяву.

"Народний фронт" закликав світову спільноту підтримати Меджліс
Фото: nfront.org.ua

Фракція «Народний фронт» висловила підтримку кримськотатарському народу і закликала Верховну Раду України ухвалити спільне звернення до світових лідерів виступити на підтримку Меджлісу.

Про це з парламентської трибуни заявив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

«Російська Федерація здійснила черговий злочин на українській землі проти наших співвітчизників і побратимів. Цей обурливий факт вимагає негайної реакції нашої дипломатії для того, щоб закликати світ до засудження та тиску на Кремль, який з кожним днем демонструє клінічні прояви безглуздя і своїх тоталітарних страхів», - заявив Бурбак.

«Фракція «Народний фронт» висловлює підтримку кримськотатарському народу, його лідеру Рафату Чубарову, символу боротьби за права кримських татар Мустафі Джемілєву, а також закликає Верховну Раду України ухвалити спільне звернення до світових лідерів, щоб світова спільнота не давала себе приспати брехливими промовами Путіна і Лаврова», - наголосив голова фракції.

Він заявив, що заборона діяльності Меджлісу повинна стати чітким сигналом для США і європейських країн не відновлювати співпрацю з Росією у військовій або будь-якій інший сфері, оскільки це дозволить Москві економічно посилюватися і надалі розгортати свої агресивні дії.

Максим Бурбак також підкреслив, що боротьба за права кримських татар і повернення українських полонених додому має стати пріоритетом для української влади.

«Боротьба за права кримських татар, боротьба за повернення Надії Савченко, а сьогодні мова йде про те, що звільнення з полону Надії стане фактично збереженням її життя, боротьба за повернення додому інших наших полонених патріотів має бути пріоритетом у діяльності української влади», - наголосив Бурбак.

Він нагадав, що Міністерство юстиції України отримало звернення від Надії, в якому вона просить почати процедуру її повернення в Україну. Міністр юстиції Павло Петренко вже почав необхідну роботу.

«Ми з великим оптимізмом сподіваємося на те, що зовсім скоро зможемо зустріти нашу героїчну Надію вільною», - підкреслив Бурбак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram