ГоловнаПолітика

Григоришин попросив українське громадянство

Заяву датовано 15 березня 2016 року

Російський олігарх Костянтин Григоришин подав документи на отримання українського громадянства. Копію відповідної заяви Григоришина до органів Державної міграційної служби України опублікувало видання "Главком".

Фото: glavcom.ua

Згідно з цими документами, прохання на отримання громадянства України російським олігархом, датоване 15 березня 2016 року, зараз знаходиться на стадії розгляду.

Крім того, відповідно до процедури отримання українського громадянства, Костянтин Григоришин підписав зобов'язання про відмову від громадянства Республіки Кіпр і Російської Федерації протягом двох років після отримання громадянства України.

Як відомо, рішення про прийняття особи в українське громадянство ухвалює президент України і видає про це відповідний указ.

Костянтин Григоришин народився в Запоріжжі, але значну частину життя прожив у Москві. Бізнес-активи російського олігарха, в тому числі підприємства енергетики, судно- і машинобудування переважно зосереджені в Україні. Григоришин очолює групу "Енергетичний стандарт", володіє компанією "Запоріжтрансформатор" - монополістом у виробництві силових трансформаторів, є мажоритарним акціонером сумського НВО ім.Фрунзе, "Укррічфлоту", а також співвласником дев'ятьох українських обленерго.

Як повідомлялося, в березні Національна поліція України почала розслідування розтрати майна на $170 млн. менеджментом Сумського НВО ім.Фрунзе, що належить російському бізнесменові Костянтину Григоришину. Крім того, у квітні держкомпанія "Енергоринок" звернулася до суду з вимогою стягнути 1,8 млрд. гривень заборгованості з однії з компаній Григоришина.

Раніше народний депутат Антон Геращенко заявляв, що через контроль над державним підприємством "Укренерго" і машинобудівним НВО ім. Фрунзе Костянтин Григоришин завдає державі багатомільярдних збитків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram