ГоловнаПолітика

Суд знову переніс розгляд справи п'ятьох колишніх "беркутівців"

Підсудні не встигли ознайомитися з усіма томами матеріалів справи

Святошинський районний суд Києва переніс на 14 квітня розгляд справи проти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві.

Про це повідомив головуючий суддя Сергій Дячук.

На початку засідання адвокати заявили, що підсудні ще не встигли ознайомитися з усіма томами матеріалів справи, і попросили оголосити перерву. Зокрема Аброськін вивчив 47 томів, а Зінченко - 39.

Крім того, екс-"беркутівці" попросили дати їм для ознайомлення кулі і фрагменти куль, досліджені в рамках розслідування.

Суд вирішив відклав розгляд справи до 11:30 14 квітня.

Родичі потерпілих у судовому залі обурилися таким рішенням і заявили, що суд навмисно зволікає з розглядом справи.

Нагадаємо, в лютому і липні 2015 року правоохоронці затримали колишніх бійців спецроти "Беркута" Тамтуру, Маринченка та Янишевського. У березні-квітні 2014 року заарештували Зінченка й Аброськіна.

16 лютого суд об'єднав справи проти всіх затриманих в одне провадження. Згодом суд продовжив їхній арешт до 23 квітня. Екс-"беркутівців" підозрюють не тільки в убивствах, а й у 80 вогнепальних пораненнях активістів. Їм також інкримінують вчинення "терористичного акту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram