ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ передала до суду справу беркутівців, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану

Їм інкримінується вчинення "терористичного акту"

ГПУ передала до суду справу беркутівців, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт проти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського, підозрюваних у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року.

Про це повідомив прокурор слідчої групи ГПУ Олексій Донськой.

"Вчора обвинувальний акт проти зазначених осіб було передано до Печерського районного суду Києва", - повідомив він.

Генпрокуратура сподівається, що Печерський райсуд передасть справу до Апеляційного суду для визначення підсудності. Водночас, на думку прокурорів, Апеляційний суд мусить передати обвинувальний акт у Святошинський райсуд Києва, де вже розглядається справа проти екс-беркутівців Павла Аброськіна і Сергія Зінченка.

"ГПУ наполягатиме на об'єднанні двох справ проти п'ятьох екс-беркутівців, обвинувачених у розстрілі 48 євромайданівців", - додав Донськой.

За словами начальника управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка, екс-"беркутівці" підозрюються не тільки у вбивствах, але й у 80 вогнепальних пораненнях активістів. Їм інкримінується вчинення "терористичного акту".

Нагадаємо, в лютому 2015 року правоохоронці затримали і суд заарештував колишніх бійців спецроти "Беркута" Тамтуру і Маринченка. У березні-квітні 2014 року заарештували екс-співробітників цієї спецроти Зінченка, Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника, який втік з-під домашнього арешту. У липні 2015 року затримали ще одного підозрюваного у цьому злочині - екс-беркутівця Янішевського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram