ГоловнаСуспільствоЖиття

Сенцова хочуть ізолювати, щоб домогтися зізнання, - адвокат

Влада хоче виправдати себе, що вона не засудила невинного

Сенцова хочуть ізолювати, щоб домогтися зізнання, - адвокат
Фото: Макс Левин

Адвокат української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що кримського режисера Олега Сенцова відправили до Якутії, щоб домогтися від нього зізнання.

Про це Фейгін заявив в інтерв'ю Німецькій хвилі.

"Коли людину відправляють так далеко, аж в Якутію - в інший кінець країни - це означає, що її хочуть ізолювати, щоб до неї було ускладнено доступ близьких, родичів, адвокатів, правозахисників, які стежать за ситуацією, можливо, якихось представників українського дипломатичного відомства", - зазначив адвокат.

За його словами, інша причина, оскільки Сенцов не визнав провини, - домогтися від нього зізнання, бо влада хоче виправдати себе, що вона не засудила невинного.

Щодо того, як саме можуть домагатися зізнання, Фейгін сказав, що зазвичай цим займаються оперативні співробітники.

"У російських в'язницях, окрім співробітників самої пенітенціарної установи, є оперативні співробітники поліції, які продовжують боротьбу зі злочинністю. В жодній в'язниці жодної цивілізованої країни світу такого немає. Вони працюють із контингентом колонії і домагаються зізнань різними способами - це може іноді бути і психологічний тиск, побиття і багато іншого", - пояснив адвокат.

Як зазначив Фейгін, сам Сенцов розповідав, що до нього застосовували тортури в Криму, йому одягали пакет на голову.

"Хто може гарантувати, що те саме не відбудеться в Якутії?" - сказав адвокат.

Нагадаємо, 6 лютого українського режисера Олега Сенцова, якого Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив до 20 років ув'язнення, і активіста Олександра Кольченка, засудженого до 10 років ув'язнення, відправили етапом у місця відбування покарання. Спочатку повідомляли, що Сенцова везуть до Іркутська, а Кольченка - до Челябінська. 8 лютого з'явилась інформація про те, що Сенцова етапують до Якутії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram