ГоловнаПолітика

Потрібно обговорювати не кандидатуру нового прем'єра, а пріоритети в його роботі, - англійський інвестор

"Країна наразі не провела очікуваного українцями і Заходом реформування"

Потрібно обговорювати не кандидатуру нового прем'єра, а пріоритети в його роботі, - англійський інвестор
Нил Смит

Українцям треба перестати захоплюватися особистостями в політиці, а звертати увагу на реальні дії і результати, вважає англійський фінансист та інвестор Ніл Сміт.

"Розмірковуючи про кандидатури на пост прем'єр-міністра України, необхідно розглянути не персоналії, а основні перешкоди, з якими йому доведеться зіткнутися. Країна поки що не провела очікуваного українцями і Заходом реформування. Монополії досі існують, а олігархічний вплив сильніший, ніж будь-коли", - йдеться в його заяві.

Для того, щоб українські політичні сили почали представляти інтереси населення, стали його рупором - необхідно в першу чергу провести політичні реформи. Фінансування партій має стати прозорим і контрольованим, а партійні списки, які не мають місця у функціонуючій демократії, слід виключити.

Другим пріоритетом у прагненнях прем'єр-міністра має стати судова реформа. Знову і знову промовляння слів "судова реформа", на жаль, не робить її реалізованою. Спосіб життя суддів має бути під пильним наглядом суспільства, щоб упевнитися в тому, що вони живуть відповідно до своєї зарплати. Але при цьому, заробітну плату українських суддів слід скорегувати відповідно до європейського рівня оплати праці у цій сфері. Політична і судова реформи приведуть до вдосконалення всіх інших українських галузей і установ. Тільки незалежний прем'єр-міністр технократ може досягти цих цілей.

Англійський фінансист Ніл Сміт - випускник Кембриджського університету. До 2004 року керував альтернативними інвестиціями в Morley Fund Management у Лондоні (нині Aviva Investors), де керував основним капіталом обсягом понад 6 млрд. доларів. З 2004 року відомий як експерт з управління інвестиціями та фінансування. З 2011 року - власник Eastern Beverage Company. В Україні його інтереси представляє компанія ТОВ "ІСТЕРН БЕВЕРІДЖ ТРЕЙДИНГ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram