ГоловнаПолітика

Нардеп назвала головні фобії голландців щодо України

Олена Сотник впевнена, що перемога скептиків на референдумі не вплине на УА

Нардеп назвала головні фобії голландців щодо України
Елена Сотник
Фото: Макс Требухов

У голландців існує кілька серйозних фобій щодо України, які негативно впливають на перспективи референдуму щодо асоціації Україна-ЄС.

Про це в Інституті Горшеніна на круглому столі "Референдум в Нідерландах - Спроба зупинити євроінтеграцію України?" сказала депутат Верховної Ради Олена Сотник.

"Перша фобія - що Україна відразу ж після імплементації Угоди про асоціацію стає членом ЄС. Більшість голландців до цього ставляться скептично, зважаючи на фобії, що Україна - це корумпована країна. А по-друге, Голландія входить у топ країн, які вносять платежі Євросоюзу. Приєднання нової країни, яка потребує значної технічної допомоги, викликає певний спротив у суспільстві", - сказала вона.

"Наступна фобія стосується конкуренції і особливо - трудової міграції. Тому що вкидається меседж, що Україна - це країна з 45 мільйонами людей, і як тільки буде підписано Угоду про асоціацію, туди валом поїдуть люди, мільйонами будуть мігрувати", - додала депутат.

Також останнім часом виникли побоювання у бізнесу, нібито Україна стане конкурентом Нідерландів у сільському господарстві. "Ми з цього приводу показуємо конкретні приклади: Нідерланди сьогодні є номером 1 серед постачальників насіння, а Україна є головним споживачем. Асоціація, навпаки, дає можливість розширити свій ринок. Причому це стосується не тільки агропромисловості", - сказала Сотник.

Депутат заявила, що вона сподівається на позитивний результат референдуму. Але при цьому вона підкреслила, що навіть негативний результат не зупинить євроінтеграцію України.

"У Брюсселі нам чітко підтвердили, що Угода про асоціацію діятиме", - підсумувала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram