ГоловнаПолітика

Багато людей в Нідерландах не розуміють, за що голосуватимуть на референдумі, - голландський експерт

"У мене є прохання до українців: скажіть голландському населенню, щоб вони проголосували "за".

Багато людей в Нідерландах не розуміють, за що голосуватимуть на референдумі, - голландський експерт
Ханс Рамаекерс
Фото: Макс Требухов

Багато жителів Нідерландів не знають, у чому суть референдуму, через який заблоковано ратифікацію Угоди про асоціацію України та ЄС.

Про це в Інституті Горшеніна на круглому столі "Референдум у Нідерландах - Спроба зупинити євроінтеграцію України?" сказав Ханс Рамаекерс, президент бізнес-клубу "Київ-Нідерланди".

"Голландці зовсім не поінформовані про те, що відбувається. Вони навіть не дуже розуміють, за що повинні голосувати", - заявив він.

За його словами, минулого тижня в Нідерландах журналісти проводили опитування на вулицях, і близько третини з них заявили, що референдум пов'язаний з авіакатастрофою MH17, який розбився влітку 2014 року на території України.

Рамаекерс зазначив, що проблему посилює велика кількість неправдивої інформації, яку поширюють ініціатори референдуму. Він не виключає, що ці люди працюють на замовлення Кремля. Крім того, Україну дискредитує ситуація зі збитим "Боїнгом", розслідування щодо якого досі не завершилося, а також історія з викраденням голландських картин.

"У мене є прохання до українців: скажіть голландському населенню, щоб вони проголосували "за", - заявив Рамаекерс. Він закликав надсилати безпосередньо йому на електронну адресу листи із закликом до жителів Нідерландів.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться консультативний референдум, на який винесуть питання: ви "за" чи "проти" ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС? Уряд Нідерландів планує провести кампанію на підтримку позитивного голосування на референдумі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram