ГоловнаПолітика

У суді у справі Савченко допитали російського слідчого

Засідання триває у закритому режимі

У суді у справі Савченко допитали російського слідчого
Фото: EPA/UPG

У Ростовській області почався суд у справі української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко.

Як повідомляє "Радіо Свобода", суд почав допит одного з основних свідків - слідчого Дмитра Маньшина.

Маньшин особисто прибув до суду, щоб дати свідчення, однак засідання триває у закритому режимі.

Допит почала сама Савченко. Вона запитала, звідки Маньшин дізнався про неї і за яких обставин вони вперше побачилися. Таким чином, вона спробувала підвести його до відповідей про допити, які слідчий проводив у готелі Воронежа, куди Савченко доставили після затримання співробітниками ФСБ РФ.

Маньшин утримався від конкретних відповідей, посилаючись на те, що "все є в матеріалах справи".

Відзначимо, що допит Маньшина - єдине клопотання захисту Савченко, яке задовольнив суд. Адвокати також намагалися викликати для допиту колишнього ватажка "ЛНР" Валерія Болотова і колишнього співробітника адміністрації президента РФ Павла Карпова, яких Савченко назвала причетними до свого викрадення. Суд у допиті відмовив.

Нагадаємо, в Росії Савченко звинувачують у вбивстві двох журналістів у Луганській області. Як заявляється у справі, льотчиця, котра служила у добровільному батальйоні "Айдар" 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, у результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк та Антон Волошин. Також у справі стверджується, що потім Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її затримали.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, її незаконно вивезли до Росії, де проти неї і сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram