ГоловнаПолітика

НАБУ просять узятися за хабарників в оточенні Саакашвілі

Дроздик закликав закрутити гайки голові області, якщо той причетний до корупції

НАБУ просять узятися за хабарників в оточенні Саакашвілі
Фото: delo.ua/Виталий Головин

Нардеп Олександр Дроздик закликав Національне антикорупційне бюро України забезпечити швидке, повне і неупереджене розслідування справи про хабарництво чиновників Одеської ОДА. Про це йдеться в депутатському зверненні до голови НАБУ, яке депутат оприлюднив на сторінці у фейсбуці.

Парламентар також просить перевірити можливу причетність керівництва Одеської ОДА, у тому числі Михайла Саакашвілі, до скоєного правопорушення. "Адже йдеться про "молоду команду" галасливого одеського губернатора, який на телеекранах "бореться з корупцією". Може, його гіперактивність є цілеспрямованим прикриттям для хабарництва?" - пише депутат у коментарі на сторінці у ФБ.

На його переконання, ця справа у прямій компетенції НАБУ і має стати для Бюро пріоритетною. "Якщо "так" - Антикорупційне бюро мусить показово закрутити гайки і губернатору, і його раднику. Щоб конфліктний популізм не став новим універсальним щитом для корупціонерів", - додає депутат.

Дроздик не виключає, що "в Одеській ОДА зараз саме "підчищають кінці" у цій справі". "Радника губернатора поспіхом звільнили. НАБУ варто поспішати, поки кінці не канули в море", - додає депутат.

Нагадаємо, 11 січня Саакашвілі звільнив свого радника Володимира Резніка за махінації з будівництвом. Наприкінці грудня на хабарі затримали в.о. начальника департаменту розвитку інфраструктури та ЖКГ Одеської обладміністрації Тетяну Марченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram