ГоловнаПолітика

Бійці НАБУ отримали обмундирування вартістю 80 тис. гривень за комплект

Антикорупційний спецназ одягли в екіпіровку 5.11 Tactical.

Працівники Управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро отримали обмундирування вартістю 78 622 гривні за комплект.

Про це повідомляють на сайті НАБУ. Там оприлюднено фото екіпіровки і вартість кожного предмета.

Директор бюро Артем Ситник вважає, що це найкраще обмундирування за співвідношенням ціна-якість.

"Я категорично не згоден з оцінками деяких користувачів соціальних мереж, що уніформу для спецназівців можна було б купити дешевше. Національне антикорупційне бюро України - єдине бюро в світі, яке має у своєму штаті спеціальний підрозділ, створений для затримання підозрюваних у вчиненні корупційних правопорушень, для захисту свідків і працівників НАБУ. Щоб виконувати ці функції, спецназівець повинен бути готовий до будь-яких погодних умов. Тому для нас дуже важливо було закупити якісний одяг і взуття", - пояснив він.

Заступник директора бюро Анатолій Новак, своєю чергою, зазначив: "Ми вибрали компанію "5.11". Ті, хто розуміється на проведенні спеціальних операцій, знають, що це хороший баланс ціни, якості та зручності використання. Аналогічний одяг використовують у Нацгвардії і поліції".

Він додав, що середня зарплата працівника рядового складу управління спецоперацій становить 5500 грн.

Офіційним дистриб'ютором американської компанії 5.11 Tactical в Україні є компанія "PROF1Group".

У вересні Ситник оприлюднив презентацію, в якій говорилося, що станом на 15.09 в штаті НАБУ було 5 працівників Управління спеціальних операцій, а до кінця року їхню кількість планували довести до 68.

Фото: nabu.gov.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram