ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував допомогу у будівництві газопроводу між Литвою і Польщею

Президент зустрівся з прем'єр-міністром Литви

Порошенко запропонував допомогу у будівництві газопроводу між Литвою і Польщею
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Литви Альгірдасом Буткявічюсом у Вільнюсі, під час якої сторони обговорили співпрацю двох країн в економічній та політичній площинах.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Особливу увагу було приділено питанням активізації торговельно-економічного співробітництва, розвитку спільних проектів у сферах транспорту, енергетики, сільського господарства.

Порошенко і Буткявічюс обговорили перспективу будівництва нових газопроводів з метою постачання в Україну газу з Клайпедського LNG терміналу.

"У цьому контексті президент вніс пропозицію про участь українських компаній у будівництві газопроводу GIPL між Литвою і Польщею", - наголошується в повідомленні.

Співрозмовники також розглянули можливості подальшого розширення двосторонніх обмінів у сферах культури та освіти, реалізації нових гуманітарних проектів.

Порошенко подякував Литві за послідовну й рішучу підтримку України в умовах російської агресії та окупації Криму. Він підкреслив важливість збереження санкцій ЄС щодо РФ до повного виконання Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності України.

Нагадаємо, Литва і Польща до 2018 року мають намір побудувати власну гілку газопроводу між двома країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram