ГоловнаПолітика

Кучма обговорив з представником ОБСЄ обмін полоненими у форматі "всіх на всіх"

Серед першочергових тем - допуск фахівців "Лікарів без кордонів" до ув'язнених і хворих на туберкульоз.

Кучма обговорив з представником ОБСЄ обмін полоненими у форматі "всіх на всіх"
Леонид Кучма

Представник України на переговорах тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кучма обговорив з координатором підгрупи з гуманітарних питань від ОБСЄ в контактній групі Тоні Фришем питання обміну заручниками у форматі "всіх на всіх".

Про це повідомила прес-секретар Кучми Дарка Оліфер у Facebook.

"Під час розмови учасники бесіди детально обговорили всі складові роботи гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи. Серед ключових проблем, що стоять у порядку денному гуманітарної підгрупи, - активізація обміну заручниками у форматі "всіх на всіх", як це передбачено Мінськими домовленостями", - йдеться в повідомленні.

Також серед першочергових тем Оліфер вказує допуск фахівців міжнародної організації "Лікарі без кордонів" до ув'язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні частині Донбасу, та хворих на туберкульоз; допуск фахівців Міжнародного Комітету Червоного Хреста до місць утримання поранених українських заручників, які перебувають на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

"Учасники зустрічі підкреслили: зараз необхідно знайти додаткові можливості якнайшвидшого вирішення цих питань, від яких залежить подальша робота Тристоронньої контактної групи. Сторони погодилися, що ключ до вирішення всіх проблем лежить у повному припинення вогню на Донбасі", - повідомляє Оліфер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що контактна група домовилася зробити все можливе для звільнення полонених, передусім хворих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram