ГоловнаПолітика

За результатами виборів у Кривому Розі порушено кримінальну справу

Справу розпочато за заявою з боку представників партії "Самопоміч" за статтею "службова фальсифікація".

За результатами виборів у Кривому Розі порушено кримінальну справу
Фото: Макс Требухов

За фактами порушення виборчого законодавства під час другого туру виборів міського голови Кривого Рогу Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк у Facebook.

"Відкрито кримінальне провадження за фактом заяви з боку представників партії "Об'єднання "Самопоміч", номер 12015040230000610 за ст. 366 ч.1 КК України ("Службове підроблення" - ред.). Проводяться слідчі дії", - написав Шкіряк.

Він також повідомив, що підрозділи Нацполіціі в Кривому Розі посилено додатковими нарядами бійців Нацгвардії та спецпідрозділів оперативного призначення.

"Це зроблено з метою недопущення провокацій та спроб дестабілізації та силового протистояння між усіма учасниками конфлікту. Реакція на такі правопорушення буде жорсткою і адекватною. Ситуація під контролем", - запевнив радник.

Він також висловив переконання, що за ситуацію, яка склалася в Кривому Розі, всю повноту відповідальності має нести Центральна виборча комісія та особисто її голова Михайло Охендовський.

""Знову відбувається відвертий саботаж з його боку, яким бездіяльність ЦВК, по суті, нівелює всю демократичність і прозорість виборчого процесу. Не виключено, що Охендовський може перебувати у корупційній змові з "Опоблоком" і безпосередньо фінансово-політичним кланом Вілкулів. Звідси, напевно, і повна байдужість і небажання реагувати відповідними рішеннями на події, що відбуваються в міській комісії з виборами в Кривому Розі загалом", - написав Шкіряк.

На його думку, такі дії посадових осіб ЦВК неприпустимі.

"Від себе додам, що ніяким провокаторам не вдасться втягнути правоохоронців у свої політичні розборки. Поліція над політикою, не втручається у виборчий процес і безпосередньо реагує тільки на порушення закону. Ми будемо діяти виключно в рамках наданих нам повноважень", - запевнив Шкіряк.

Нагадажмо, міським головою Кривого Рогу обрано Юрія Вілкула від "Опозиційного блоку". Він отримав 89 тис. 209 голосів виборців (49,25%), а його суперник, представник "Самопомочі" Юрій Мілобог - 88 тис. 457 голосів (48,83%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram