ГоловнаПолітика

Слідчі не змогли встановити вбивць Жизневського, Нігояна і Сеника

Усе, що вдалося зробити, - це звузити коло підозрюваних.

Слідчі не змогли встановити вбивць Жизневського, Нігояна і Сеника
Изображение Сергея Нигояна на здании в Киеве
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура не змогла встановити вбивць Романа Сеника, Михайла Жизневського і Сергія Нігояна, які були першими жертвами сутичок під час Революції гідності.

"22 січня були вбиті Сергій Нігоян, Михайло Жизневський і Роман Сеник. На жаль, на цей час безпосередньо особи, які скоїли вбивства, нами не встановлені", - заявив на брифінгу в середу начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Він нагадав, що вбивства були скоєні з відстані до трьох метрів, тоді як найближчі правоохоронці перебували за не менш ніж 30-50 метрів. "Це могли бути перевдягнені правоохоронці. У тілах виявлено картеч від мисливської рушниці та кулі для зупинки транспортних засобів, їх використовували співробітники "Беркута", - визнав Горбатюк.

Усе, що поки що вдалося слідству, - це звузити коло підозрюваних.

Нагадаємо, 26-річний білорус Михайло Жизневський помер від вогнепальних поранень, отриманих 22 січня на вулиці Грушевського. Того самого дня було вбито 20-річного Сергія Нігояна. 46-річний Роман Сеник отримав поранення під час атаки "Беркута" на Грушевського 22 січня. Помер 25 січня в київській лікарні №17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram