ГоловнаПолітика

Суд над Савченко продовжиться 29 вересня

У вівторок допитали батька і дружину загиблого оператора ВДТРК.

Суд над Савченко продовжиться 29 вересня
Фото: http://zona.media

У вівторок Донецький міськсуд Ростовської області почав розгляд по суті справи української льотчиці, народного депутата Надії Савченко. Наступне засідання у справі відбудеться 29 вересня.

Потім суд збереться 30 вересня, а також 12 разів у жовтні (1, 6, 7, 8, 12, 14, 15, 19, 21, 22, 26, 28 і 29 жовтня). Розпочинатимуться всі засідання об 11:00.

Як очікується, цього дня свої свідчення буде давати обвинувачена, після цього триватимуть допити потерпілих, свідків.

У вівторок прокурор зачитав обвинувальний висновок, також відбувся допит двох потерпілих - батька і дружини загиблого оператора ВДТРК Антона Волошина. При цьому докорів з їхнього боку на адресу Савченко не було. Детально про те, як відбувалося засідання, читайте на сайті "Медіазони".

Нагадаємо, Савченко звинувачують у вбивстві загальнонебезпечним способом двох і більше осіб з мотивів політичної ненависті, здійсненому групою осіб; замаху на цей же злочин; незаконний перетин кордону. Українці загрожує до 25 років колонії.

Як заявляється у справі, Савченко після початку російської агресії в Україні служила в добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Внесення у справу епізоду замаху на вбивство слідство пояснювало тим, що в результаті цього обстрілу могли загинути й інші цивільні особи. Також у справі стверджується, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її було затримано.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, і була незаконно вивезена до Росії, де проти неї та сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram