ГоловнаПолітика

Генсек НАТО наполягає на виконанні Мінських угод

Столтенберг також прогнозує невизнання країнами НАТО виборів на Донбасі, якщо їх не проведуть за українським законодавством.

Генсек НАТО наполягає на виконанні Мінських угод
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що вирішення кризи на сході України можливе тільки через виконання Мінських угод.

Про це він заявив під час візиту на Яворівський полігон (Львівська область).

"Україна повинна об'єднати зусилля з НАТО і зробити все, щоб Росія дотримувалася Мінських домовленостей", - сказав він.

Також Столтенберг додав, що зараз режим припинення вогню на Донбасі дотримується, однак, на його думку, Росія продовжує підтримувати і забезпечувати терористів.

Він також прогнозує, що країни, які входять в НАТО, не визнають результати виборів на Донбасі у разі проведення їх не за українським законодавством.

"Будь-які вибори, які відбудуться в Україні не за українським законодавством, будуть вважатися фейковими", - сказав він.

Столтенберг додав, що жодна країна НАТО не визнає подібні вибори і вони вважатимуться такими, що не відбулися. Про це він заявив, відповідаючи на запитання про його ставлення до наміру самопроголошених республік провести вибори 18 жовтня і 1 листопада.

Нагадаємо, генсек НАТО Столтенберг 21 вересня прибув до Львова для зустрічі з Президентом Петром Порошенком, а також для участі у відкритті спільних навчань "Україна - НАТО".

Самопроголошена ДНР заявляє про намір провести місцеві "вибори" в кілька етапів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram