ГоловнаПолітика

Береза просить не пов'язувати його ім'я з партією "Укроп"

Нардеп пов'язаний з однойменною неформальною групою

Береза просить не пов'язувати його ім'я з партією "Укроп"
Фото: Макс Требухов

Борислав Береза в коментарі LB.ua зазначив, що ніяк не причетний до політичної партії «Укроп». Нагадаємо, раніше нардеп Михайло Гаврилюк заявив, що йому пропонували матеріальні блага за перехід в "Укроп".

«Побачив новину на LB.ua, що я і Філатов когось схиляли до вступу в "Укроп". Підійшовши до Гаврилюка, я поставив йому це питання. Він подивився на мене здивованими очима і сказав, що такого ніколи не було і він готовий при свідках підтверджувати це. Мене дивує, коли мене приписують до тих подій, яких не було, і до тієї політичної сили, до якої я не належу.

"Група "Укроп" і партія "Укроп" - це абсолютно різні речі. Це як "Солідарність" в Україні і "Солідарність" у Польщі - семантично звучать однаково, але це абсолютно різні політичні рухи. Я не пов'язаний з політичною силою "Укроп" і не був, але пов'язаний з неформальною групою депутатів "Укроп", - сказав Береза.

Зазначимо, що Михайло Гаврилюк у своєму коментарі говорив саме про "неформальну групу "Укроп". При цьому він нічого не говорив про те, хто саме пропонував йому матеріальну винагороду за вихід із «Народного фронту» і вступ до групи «Укроп» наприкінці 2014 року.

Нагадаємо, що в грудні минулого року саме Борислав Береза у Твіттері повідомив: «Створили опозиційну міжфракційну групу "Укроп"-Українська опозиція. Крім мене, ще Ярош, Філатов, Білецький, Парасюк. Люди прибувають».

При цьому комбат «Азову» Андрій Білецький у розмові з нашим сайтом сказав, що так і не пристав на цю пропозицію. Інших перерахованих депутатів сватали в політичну партію «Укроп», але фактично в неї увійшов тільки Борис Філатов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram