ГоловнаПолітика

Олена Тищенко подала у відставку через "інформаційні атаки" (Оновлено)

Скандально відома чиновниця йде з МВС.

Керівник управління МВС із забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом, Олена Тищенко подала у відставку.

Про це вона заявила в ефірі "Еспресо.TV".

У своїй заяві Тищенко зазначила, що загалом правоохоронна система України, а також система органів юстиції залишається критично корумпованою і не готова для повернення активів, що були набуті злочинним шляхом режимом Віктора Януковича.

"Нам потрібні, і негайно потрібні дуже серйозні законодавчі зміни, але замість цього увага суспільства відволікається на інші законодавчі ініціативи, які передбачають створення чергових, неефективних органів, в яких до того ж пропонується закласти корупційні можливості для таких органів", - заявила Тищенко, навівши як приклад ініціативу щодо створення Агентства з повернення активів і розпорядженню ними.

Вона зазначила, що йде у відставку внаслідок "інформаційних атак" проти неї особисто, а також всього управління.

Нагадаємо, управління з повернення активів, набутих незаконним шляхом, було створено в липні при МВС, і його очолила Тищенко.

ЗМІ повідомляли про те, що Тищенко разом зі своїм колишнім чоловіком була фігуранткою кількох скандалів, зокрема про продаж за заниженою ціною конфіскованої нафти Курченка.

Крім того, Тищенко фігурувала у справі про багатомільярдні махінації казахського бізнесмена Мухтара Аблязова, яку зараз розглядає британський суд.

Оновлено о 23:12. Як повідомив нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко, проти Олени Тищенко вчора, 15 вересня, відкрили кримінальну справу.

"Аферистка Тищенко подала у відставку. Каже, що не дали повернути активи. Насправді вчора проти Тищенко було відкрито кримінальне провадження за статтею 366 Кримінального кодексу. Її нібито добровільне звільнення - спроба зам'яти історію, бо подальше перебування на посаді було питанням часу", - написав Лещенко у Facebook.

Окрім того, він поділився документом, в якому сказано, що Тищенко володіла нерухомістю за кордоном із порушенням законодавства.

Фото: Сергій Лещенко
Раніше журналісти виявили, що Тищенко разом з колишнім чоловіком володіє дорогою віллою у Франції і розкішним будинком у Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram