ГоловнаПолітика

Скандального суддю Чернушенка усунули з посади на 2 місяці

Антона Чернушенка усунули у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності

Скандального суддю Чернушенка усунули з посади на 2 місяці
Фото: ord-ua.com

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) України усунула суддю Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка із займаної посади.

Про це повідомляє офіційний сайт ВККС.

"Зокрема, у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності усунений від посади строком на 2 місяці... Чернушенко Антон Васильович з посади судді Апеляційного суду міста Києва", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 22 червня Генпрокуратура і СБУ провели обшук у будівлі Апеляційного суду Києва. У кабінеті Чернушенка знайшли 6,5 тис. доларів готівкою, талони на 14,5 тонни бензину, ключі від п'яти іномарок, зареєстрованих на близьких родичів Чернушенка, а також генератор шуму. Чернушенко заявив, що 25 тис. грн він мав при собі, тому що збирався піти в магазин за продуктами, 6,5 тис. доларів йому потрібні були на послуги стоматологів, а талони на бензин йому подарував друг.

24 червня Генпрокуратура повідомила Чернушенкові про підозру у незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду і винесенні завідомо неправосудних судових рішень. Судді загрожує до 8 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram