ГоловнаПолітика

МЗС РФ угледіло у "Східному партнерстві" антиросійські комплекси

Росія заявила про розкол європейського континенту

МЗС РФ угледіло у "Східному партнерстві" антиросійські комплекси

МЗС Росії за підсумками Ризького саміту "Східного партнерства" поширило коментар, в якому вдалося до кількох недипломатичних виразів.

Як йдеться у документі, МЗС РФ проаналізує, чи не спрямована політика ЄС "Східне партнерство" проти інтересів Росії.

"У Ризі під тиском сьогохвилинних завдань окремих учасників упустили ще одну можливість зробити крок до подолання поглиблення розколу континенту. У підсумковому документі фактично підтверджено всі колишні установки, відомі з попереднього вільнюського саміту "партнерства". СП, по суті, залишається заідеологізованим геополітичним проектом, на реалізацію якого чинять негативний вплив окремі країни-члени ЄС з їхніми історичними антиросійськими комплексами", - вважають російські дипломати.

Засудження анексії Криму Євросоюзом у підсумковій декларації саміту МЗС РФ назвало неадекватним бурчанням:

"ЄС вкотре пробурчав свою неадекватну позицію щодо Криму... Звернули на себе увагу і спроби шукати всі біди "Східного партнерства" та причини розбіжностей у підходах до цього проекту між різними країнами, в тому числі членами ЄС, у "підступах" Москви. Саміт новий, а пісня стара", - йдеться у документі.

При цьому МЗС РФ підкреслює, що Росія є "невід'ємною частиною європейської цивілізації".

Нагадаємо, основними підсумками саміту "Східного партнерства" для України стали фіксація можливостей введення безвізового режиму за підсумками аналізу, які Єврокомісія має надати наприкінці 2015 року, і обіцянку ЄС підписати з Україною угоду про "Відкрите небо" у 2015 році. Також на саміти було підписано угоду про виділення Україні 1,8 млрд євро Єврокомісією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram