ГоловнаПолітика

Росія досі не попросила про зустріч з полоненими військовими

Російські спецпризначенці перебувають у полоні вже тиждень

Росія досі не попросила про зустріч з полоненими військовими

Російська сторона досі офіційно не зверталася до органів досудового розслідування з приводу організації зустрічі з полоненими військовослужбовцями ГРУ ГШ ЗС РФ капітаном Євгеном Єрофєєвим і сержантом Олександром Александровим.

"Станом на кінець робочого дня 22 травня ц. р., тобто на 18.00 за Києвом, російська сторона офіційно не зверталася до органів досудового розслідування з приводу організації зустрічі із згаданими військовослужбовцями", - написав у фейсбуці радник голови СБУ Маркіян Лубківський

Він додав, що Служба безпеки за погодженням з МЗС України готова забезпечити доступ до утримуваних за рішенням суду під вартою громадянам РФ Єрофєєву і Александрову, керуючись нормами міжнародного права, зокрема Віденської конвенції про консульські зносини від 1963 року, і укладеними з Російською Федерацією двосторонніми документами, зокрема консульською конвенцією від 1993 року.

"У разі надходження такого звернення, його буде розглянуто відповідно до вимог чинного законодавства та міжнародних зобов'язань України", - додав Лубківський.

Нагадаємо, Єрофєєва та Александрова було взято в полон біля Щастя Луганської області 16 травня.

МЗС РФ 19 травня розповсюдив повідомлення, в якому заявив, що вимагає зустрічі зі спецпризначенцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram