ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

Росія займе жорстку позицію, якщо Україна відмовиться повернути борги, - Медведєв

Прем'єр РФ порівняв відмову України з "відмовою більшовиків платити за боргами царського уряду"

Росія займе жорстку позицію, якщо Україна відмовиться повернути борги, - Медведєв
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Російська Федерація буде займати максимально жорстку позицію і продовжить відстоювати свої інтереси у разі, якщо Україна відмовиться виплачувати борги, які винна Росії.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в ефірі телеканалу "Россия-1", передає РБК.

Медведєв порівняв відмову України щодо сплати боргів у разі дефолту з "відмовою більшовиків платити за боргами царського уряду".

Нагадаємо, 19 травня Національний банк України підтримав надання уряду України права ввести мораторій на виплати зовнішніх боргів. Отже, уряд зможе ввести мораторій на боргові виплати, якщо не вдасться домовитися про реструктуризацію боргу з кредиторами.

При цьому Росія ще місяць тому заявила, що не згодна на реструктуризацію боргу України розміром 3 млрд дол і сподівається отримати виплати в обумовлений з Віктором Януковичем термін у грудні 2015 року.

Як відомо, в кінці 2013 року Україна випустила єврооблігації на 3 млрд доларів, які викупила Росія. Ці гроші мали стати першим траншем допомоги з боку Росії, про яку домовився колишній президент Віктор Янукович в грудні 2013 року. Папери були випущені під 5% річних на два роки. Термін їх погашення настає в кінці 2015-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram