ГоловнаПолітика

ОБСЄ до літа збільшить кількість спостерігачів на Донбасі

Моніторити ситуацію на Донбасі буде щонайменше 600 осіб

ОБСЄ до літа збільшить кількість спостерігачів на Донбасі

ОБСЄ збільшить чисельність своїх спостерігачів на сході України.

Про це заявляє генеральний секретар організації Ламберто Заньєр, повідомляє DW.

"Керівник ОБСЄ повідомив, що в Україні збільшать кількість спостерігачів організації. До початку літа їхня кількість має досягти щонайменше 600 осіб. Зараз спостерігачів ОБСЄ в Україні менше за 500", - сказав він.

Раніше Президент Петро Порошенко підтвердив домовленість про встановлення спостережного пункту ОБСЄ у Донецького аеропорту.

Нагадаємо, 14 квітня відбулася відеоконференція учасників Тристоронньої контактної групи з представниками ДНР і ЛНР. На ній Україна запропонувала низку заходів для того, щоб на Донбасі дотримувався режим тиші. Серед них - розміщення десяти постійнодіючих пунктів моніторингугу режиму припинення вогню. Передбачається, що на цих пунктах будуть українські та російські офіцери зі Спільного центру припинення вогню, а також представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Перші такі пункти було запропоновано розгорнути в найбільш проблемних точках - у Донецькому аеропорту і Широкиному.

Також Україна запропонувала демілітаризувати Широкине. Цей процес почався у кінці минулого тижня, проте в суботу через бій місія ОБСЄ покинула селище.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram