ГоловнаПолітика

Порошенко пообідав з американськими військовими

На Явороском полігоні готуватимуть лише інструкторів

Прес-служба президента Петра Порошенка оприлюднила фотографії церемонії відкриття україно-американських навчань на Яворівському полігоні та обіду глави держави в компанії американських та українських військових.

Навчання "Фіарлес Гардіан-2015" почалися в понеділок. 290 американських десантників шість місяців навчатимуть військовослужбовців Нацгвардії. Всього навчання пройдуть 900 нацгвардійців. Вони стануть інструкторами та передаватимуть знання далі.

Порошенко повідомив, що до цієї програми долучаться партнери з Канади, Великобританії, Польщі, інших країн НАТО, а також Австралії.

За словами президента, програма навчань охоплює широке коло питань - починаючи від прав людини, правил і тактики ведення війни, закінчуючи навчанням розвідці, управлінню вогнем.

Разом з інструкторами із США прибула новітня військова техніка.

Порошенко також заявив, що проводити раніше такі навчання Західні країни відмовлялися через значну корупцію у військовому відомстві. Сьогодні ж, за його словами, ситуація змінилася завдяки вжитим заходам і роботі волонтерського десанту.

Нагадаємо, раніше британські військові інструктори почали тренувати військовослужбовців української армії в Миколаєві. Зараз там перебувають 35 британських інструкторів, загалом в Україну мають прибути до 75 військових королівства.

Напередодні про рішення направити в Україну групу з 200 військових інструкторів оголосила Канада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram