ГоловнаПолітика

"Батьківщина" виступила за зниження комунальних тарифів

Тимошенко закликала "вивчити кухню" встановлення тарифів на ЖКГ

"Батьківщина" виступила за зниження комунальних тарифів
Фото: Александр Ратушняк

Фракція "Батьківщина" вважає, що тарифи на житлокомпослуги слід знизити, але водночас вони мають окуповуватися для підприємств, які надають ці послуги.

Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко на засіданні робочої групи з питань обґрунтованості тарифів, інформує прес-служба її партії.

"Не можна тарифами забирати у людей частину грошей, таким чином перерозподіляючи їхні доходи на користь, в тому числі, якихось енергетичних компаній або бюджетних установ, або бюджету безпосередньо. Наше завдання - перевірити, наскільки ці тарифи є ринково обґрунтованими, незбитковими і чи настільки їх розмір обґрунтований, щоб брати у людей зайві гроші", - зазначила вона.

"Ми вважаємо, що створено додаткову податкову систему, яка тарифами забирає у людей абсолютно необґрунтовані фінансові ресурси, - заявила лідер фракції. - Ми вважаємо, що нам потрібно перевірити не тільки узагальнювальні документи - угоди, ціноутворення тарифів. Нам слід перевірити, які витрати "Укргазвидобування", "Нафтогазу", "Укртрансгазу" закладаються в тариф, наскільки вони не корумповані, наскільки вони обґрунтовані, чи не завищені ціни на устаткування, роботи, послуги. Ми мусимо вивчити всю цю кухню".

Тимошенко від імені фракції запропонувала звернутися до керівництва НКРЕ з вимогою зробити публічною процедуру формування тарифу. "Наша група зобов'язана терміново подати запити в усі без винятку державні структури та державні підприємства, які можуть надати відповідні матеріали для аналізу тарифів", - продовжила вона.

"Мета нашої команди сьогодні абсолютно чітка: на основі роботи групи парламенту документально довести, що тарифи завищені, зробити так, щоб тарифи були доведені до ринково обґрунтованого розміру, і у жодному разі не дозволити брати з людей зайву копійку", - підкреслила Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram