ГоловнаПолітика

Порошенко посилив соцзахист демобілізованих

За законом робоче місце та середній заробіток зберігаються за працівниками, які під час військової служби отримали поранення, потрапили в полон або пропали безвісти

Порошенко посилив соцзахист демобілізованих
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко підписав зміни до деяких законів щодо вдосконалення окремих питань мобілізації та соціального захисту громадян, які підлягають звільненню з військової служби під час особливого періоду або у зв'язку з оголошенням демобілізації.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Метою документа є удосконалення деяких законодавчих положень, зокрема щодо питань відпустки і соціальних гарантій працівників", - наголошується в повідомленні.

Законом встановлено збереження місця роботи (посади) і середній заробіток на підприємстві чи в установі за працівниками, які під час проходження військової служби отримали поранення (інші ушкодження здоров'я) і перебувають на лікуванні в медичних установах, а також потрапили в полон або визнані такими, що пропали безвісти.

Документом також надаються додаткові гарантії соціального захисту військовослужбовцям, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, щодо порядку надання щорічної відпустки і встановлені гарантії відстрочки від повторного призову протягом шести місяців у разі проведення часткової мобілізації, процедури призову на військову службу на тих військовозобов'язаних, які були звільнені зі служби в запас після проведення заходів попередньої мобілізації. Винятком може слугувати їхня особиста згода на здійснення такого призову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram