ГоловнаПолітика

Суд розгляне арешт Чечетова в п'ятницю

Запобіжний захід визначить Печерський райсуд

Суд розгляне арешт Чечетова в п'ятницю
Михаил Чечетов "дирижирует" голосованием
Фото: Макс Левин

Печерський райсуд Києва 20 лютого розгляне клопотання слідчого Генпрокуратури про застосування до колишнього нардепа Михайла Чечетова запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У п'ятницю Генпрокуратура повідомила Чечетову про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Справу проти Чечетова порушено у зв'язку з організацією голосування 16 січня 2014 року у Верховній Раді за "диктаторські законопроекти".

Нагадаємо, іншому фігурантові цієї справи, колишньому голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю виходу під заставу. За Чечетова внесли заставу, однак прокуратура порушила проти нього ще одну справу за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і попросила Печерський суд заарештувати підозрюваного. Печерський райсуд на засіданнях 18 і 19 лютого обрати запобіжний захід не зміг, 20 лютого засідання не відбудеться на вимогу захисту Єфремова. Чергове засідання у цій справі призначено на 23 лютого. Зволікання з обранням запобіжного заходу стало причиною вимоги голови МВС Арсена Авакова розформувати Печерський райсуд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram