ГоловнаПолітика

Сюмар: новий бюджет наповнюватимуть олігархи

Депутат закликала коаліцію підтримати законопроект Кабміну

Сюмар: новий бюджет наповнюватимуть олігархи
Фото: nfront.org.ua

Уряд України вперше за більш ніж 20 років запропонував Раді бюджет, який наповнюється за рахунок олігархів. Про це сьогодні на брифінгу заявила нардеп від "Народного фронту" Вікторія Сюмар.

"Уперше вводиться податок на пасивні доходи, підвищується рента і податок на руду, свердловини, користування копалинами. І це, очевидно, дуже серйозно турбує олігархів і тих людей, які є в Опозиційному блоці. Очевидно, що вони будуть максимально чинити опір і всіляко називати цей бюджет антинародним", - цитує Сюмар прес-служба НФ.

Депутат зазначила, що в рамках реформ, запропонованих Кабінетом Міністрів, також пропонується скоротити державний апарат і витрати на його утримання на рівні 20%. "Цього року таке скорочення відбулося на рівні 10%. У підсумку уряд Яценюка скорочує витрати на державний апарат на рівні 30%", - повідомила вона.

"Ми не будемо скорочувати ні лікарів, ні вчителів. [Соціальні видатки] залишаться на рівні нинішнього року з тим, щоб їх можна було підняти вже з грудня 2015 року, щоб у 2016 році ми могли підвищити соціальні стандарти", - запевнила Сюмар.

Депутат закликала фракції, які входять до складу парламентської коаліції, підтримати проект бюджету. "Позиція "Народного фронту" в цьому плані така: якщо фракції коаліції не згодні з таким підходом, очевидно, вони насамперед мають висунути претензії своїм міністрам, які перебувають у складі коаліційного уряду, і проводити з ними відповідну роботу", - заявила Сюмар і закликала представників парламентської коаліції до єдності.

Нагадаємо, що вранці в неділю Рада прийняла кілька законопроектів, після чого пішла на перерву до 16 години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram