ГоловнаПолітика

У Держдумі пригрозили відкрито почати постачання зброї для ДНР

"Єдинорос" Клінцевич пригрозив Обамі

У Держдумі пригрозили відкрито почати постачання зброї для ДНР
Фото: РИА Новости

Перший заступник керівника фракції "Єдиної Росії" в Держдумі, член парламентського комітету з оборони Франц Клінцевич пригрозив президентові США Бараку Обамі "кроком у відповідь" Росії в тому разі, якщо США передадуть Україні всю військову техніку, яка дислокується в Афганістані.

За словами депутата, в такому разі він буде просити президента почати поставки російської зброї в самопроголошені "народні республіки" Донбасу, повідомляє "РБК".

Клінцевич заявив, що передача Україні американського озброєння з Афганістану - це "небезпечний крок, який призведе до ескалації насильства на південному сході України". У разі якщо Обама не змінить свого рішення, Клінцевич пообіцяв "використовувати всі свої можливості як депутата останніх чотирьох скликань" та "ініціювати спеціальне звернення Держдуми до президента... прийняти рішення про постачання в Донецьку і Луганську народні республіки російської військової техніки".

Депутат зазначив, що це "крайнє рішення", однак, на його думку, дії США "можуть змусити" російську сторону до такого кроку.

Раніше цього тижня Клінцевич, який очолює Російський союз ветеранів Афганістану, заявляв, що домагатиметься перегляду постанови З'їзду народних депутатів СРСР від грудня 1989 року, в якій введення радянських військ в Афганістан в 1979 році було визнано "таким, що заслуговує морального і політичного осуду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram