ГоловнаПолітика

Парламентська асамблея НАТО назвала Росію причиною конфлікту на Донбасі

У НАТО закликали Росію припинити спроби дестабілізації України, почати переговори з керівництвом України і повернути Крим

Парламентська асамблея НАТО назвала Росію причиною конфлікту на Донбасі

Втручання Росії є головною причиною того, що на сході та півдні України тривають збройний конфлікт і гуманітарна криза.

Про це йдеться в ухваленій у понеділок у Гаазі резолюції 60-ї щорічної сесії Парламентської асамблеї НАТО про підтримку суверенітету та демократії України, повідомляє "Укрінформ".

"Пряме, а також приховане втручання Росії, включно з перекиданням військ в уніформі без розпізнавальних знаківв на територію України, є головною причиною продовження збройного конфлікту і гуманітарної кризи на півдні та сході України", - заявили парламентарії країн НАТО.

Вони закликають Російську Федерацію припинити спроби дестабілізації України, публічно закликати проросійських сепаратистів скласти зброю, почати переговори з керівництвом України щодо політичного врегулювання кризи і повернути Крим.

Парламентарії закликали свої уряди продовжувати санкції, поки Росія не покаже свою волю дотримуватися міжнародного права.

Нагадаємо, 24 листопада Президент Петро Порошенко заявив, що рішення про вступ України в НАТО буде прийматися на всеукраїнському референдумі. У травні під час перебування кандидатом у президенти Порошенко висловлювався проти референдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram