ГоловнаПолітика

Радник міністра оборони заявив, що Безлера вбито

З'явилася інформація про ліквідацію "Бєса" російськими спецслужбами

Радник міністра оборони заявив, що Безлера вбито
Игорь Безлер
Фото: www.from-ua.com

Радник глави Міноборони Олександр Данилюк заявив, що колишнього ватажка горлівських бойовиків Ігоря Безлера на прізвисько "Бєс" вбито російськими спецслужбами. Про це він написав у фейсбуці.

"За наявною інформацією, ватажка одного з бандформувань Ігоря Безлера "Бєса" ліквідували російські спецслужби. Причиною знищення стала відмова підкорятися російському військовому командуванню, намір публічно визнати контрольований бандформуванням Горлівсько-Макіївський конгломерат території України і закликати учасників інших бандформувань до пошуку компромісу з українською владою", - стверджує він.

Джерел своїх даних і будь-яких доказів Данилюк не подає.

Тим часом Дмитро Тимчук, який пройшов у Раду за списком "Народного фронту", у своєму фейсбуці повідомив про "нейтралізацію" загону Безлера. "Частина бойовиків перейшли під єдине командування "ДНР", частина зникли", - написав він. Про самого Безлера він нічого не повідомив.

Нагадаємо, 1 листопада колишній ватажок ДНР-івських бойовиків Ігор Гіркін (Стрєлков) повідомив про відставку Безлера. Пізніше з'явилася інформація, що Безлер вирішив більше ніколи не повертатися на Донбас.

Колишній губернатор Донецької області Сергій Тарута стверджував, що Безлер був єдиним ватажком ДНР, який активно виходив на діалог і який казав, що йому з ДНР не по дорозі, бо "вони грабують, вбивають".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram