ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

Порошенко доручив БПП ​​підготувати проект коаліційної угоди

Після виборів консультації щодо коаліції будуть короткими

Порошенко доручив БПП ​​підготувати проект коаліційної угоди
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко поставив партії "Блок Петра Порошенка" завдання підготувати проект коаліційної угоди, в якому має бути вказано чіткі принципи та критерії, для чого створюється коаліція.

Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам увечері в суботу, повідомляє прес-служба Президента.

"Якщо ми сформуємо коаліцію політичних сил, які базуються на європейській інтеграції, "Стратегії реформ-2020", швидкому та ефективному запровадженні судової реформи, боротьбі з корупцією, створенні сприятливого інвестиційного клімату - тих речах, без яких Україна не виживе, - ласкаво просимо спільно формувати команду", - сказав Порошенко.

Президент наголосив на важливості якнайшвидшого формування в новій Верховній Раді потужної коаліції демократичних сил. При цьому він заявив, що не допустить, щоб, як у минулому, коаліція створювалася для розподілу посад.

Порошенко запевнив, що після виборів консультації щодо коаліції будуть короткими, враховуючи необхідність формування нового уряду, якому належить вирішувати надважливі завдання.

"Є домовленість про те, що місія МВФ прибуде до Києва в середині листопада за умови, що буде призначено новий уряд. Не пізніше середини грудня ми повинні отримати рішення ради директорів МВФ про нову програму фінансування", - повідомив Порошенко.

Також, за словами Президента, Україна має "дуже щільний графік імплементації Угоди про асоціацію". Крім того, "вже новий уряд повинен продемонструвати прогрес у виконанні плану дій щодо запровадження безвізового режиму з ЄС".

Нагадаємо, парламентські вибори відбудуться 26 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram