ГоловнаПолітика

З Путіним досягнуто прогресу щодо звільнення заручників, - Порошенко

Під час зустрічі сторони підтвердили, що мінські домовленості мають визначати всі подальші дії

З Путіним досягнуто прогресу щодо звільнення заручників, - Порошенко
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко заявляє, що досяг прогресу в переговорах з президентом РФ Володимиром Путіним щодо звільнення заручників.

Про це Порошенко заявив за результатами зустрічі з Путіним, передає ТСН.

"Ми домовилися про прогрес зі звільнення заручників", - сказав

Тим часом прес-служба Глави держави повідомила, що під час зустрічі обидві сторони підтвердили, що Мінський протокол від 5 вересня і Мінський меморандум від 19 вересня - це "ключові документи, які повинні визначати всі подальші дії".

Порошенко підкреслив, що ключові елементи - це припинення вогню, практичні кроки з контролю за його дотриманням шляхом "моніторингу та верифікації припинення вогню із залученням ОБСЄ".

Крім того, під час зустрічі президенти України і РФ узгодили збільшення кількості безпілотників з Німеччини та Франції на першому етапі і залучення інших країн на другому етапі під егідою ОБСЄ.

"Ми погодилися, що необхідно залучити обладнання, включаючи відеокамери, супутникові системи, радари, що допоможе точно визначити винних у порушенні режиму припинення вогню", - сказав Петро Порошенко, якого цитує прес-служба.

Зустріч Порошенка і Путіна в Мілані закінчилася близько 19:30.

Нагадаємо, що за сьогодні це була третя зустріч глав двох держав. Уранці в Мілані відбулася зустріч Петра Порошенка з Володимиром Путіним за участю лідерів Італії, Великобританії, Німеччини, Франції та керівників Євросоюзу, після якої відбулася додаткова зустріч у "нормандському форматі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram