ГоловнаПолітика

Партія регіонів все-таки наважилася брати участь у виборах в Раду

Про відмову від участі у виборах раніше повідомляв Борис Колесніков

Партія регіонів все-таки наважилася брати участь у виборах в Раду
Фото: transkarpatia.net

Партія регіонів все-таки братиме участь у виборах до Верховної Ради, призначених на 26 жовтня.

У заяві, опублікованій на офіційному сайті партії, йдеться, що Партія регіонів згодна на участь у виборах її висуванців у мажоритарних округах.

"Ми вважаємо, що неучасть у виборах партії, за яку два роки тому віддали свої голоси понад 5 мільйонів виборців, може породити прецедент узурпації політичного поля Півдня і Сходу України. З цієї причини Партія регіонів дала згоду на участь її представників у виборах в одномандатних (мажоритарних) округах - для захисту демократії та інтересів громадян не тільки Південного Сходу, а й усієї України. Ми закликаємо підтримати тих членів Партії регіонів, які будуть висуватися в одномандатних округах у всіх областях України", - йдеться в заяві.

Крім того, у своїй заяві Партія регіонів обіцяє "усіляку допомогу в становленні української опозиції" - для "нормалізації політичного процесу".

Раніше повідомлялося, що Партія регіонів не має наміру брати участь у позачергових виборах в Раду, призначених на 26 жовтня. Про це заявив секретар президії партії, народний депутат України Борис Колесніков 14 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram