ГоловнаПолітика

РНБО: Україна відведе війська з буферної зони синхронно з РФ

Цей крок буде зроблено після виконання умови повного припинення вогню

РНБО: Україна відведе війська з буферної зони синхронно з РФ
Фото: EPA/UPG

Українські війська буде відведено з буферної зони на Донбасі синхронно з військами Росії.

Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко сьогодні на брифінгу в Києві.

За його словами, українська сторона готова відвести озброєння, як це передбачає мінський меморандум, тільки одночасно з бойовиками та російськими військами. Лисенко підкреслив, що цей крок буде зроблено після виконання умови повного припинення вогню.

Представник РНБО зазначив, що підрозділи Збройних сил України та інших силових структур продовжують дотримуватися режиму припинення вогню, який діє з 5 вересня.

"Водночас з боку терористів і російських військових, незважаючи на підписаний в п'ятницю в Мінську меморандум про виконання зобов'язань щодо припинення вогню, тривають обстріли позицій сил АТО", - повідомив він.

Нагадаємо, 20 вересня в Мінську відбулося чергове засідання контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі, за підсумками якого було підписано меморандум. Документ складається з 9 пунктів, в яких міститься заборона на застосування всіх видів зброї та ведення наступальних дій. Згідно з меморандумом, ворогуючі сторони зобов'язуються відвести свою важку військову техніку від умовної лінії фронту на 15 км кожна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram