ГоловнаПолітика

ПР збиралася йти на вибори блоком з Медведчуком і Королевською

За ПР закріплювали 55% списку і перші його номери

ПР збиралася йти на вибори блоком з Медведчуком і Королевською
Фото: LB.ua

Партія регіонів до того, як знялася з виборів, планувала йти на вибори опозиційним блоком у складі з Віктором Медведчуком, Наталією Королевською та Вадимом Рабиновичем. Об'єднаний список мав очолити Борис Колесніков.

Про це у своєму матеріалі "Нова Рада називає імена" пише шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна. 

"На початку тижня (минулого - ред.) відбулася велика політрада. Обговорювали формат участі в гонці. Варіантів було два: самостійно, як ПР, або у складі опозиційного блоку. Рішення ухвалили на користь блоку. Планувалося, що крім самих "регіоналів", до його складу увійдуть Віктор Медведчук, Наталія Королевська та Вадим Рабинович. При цьому за ПР закріплювалися 55% списку і перші його номера. Очолити список мав Борис Колесников", - йдеться в матеріалі.

Проте вже в неділю, напередодні з'їзду ПР Борис Колесников оголосив, що партія не братиме участі у виборах.

"Наприкінці тижня призначили дату з'їзду - неділя і навіть визначили місце - павільйон у Пушкінському парку. Був готовий виборчий список. Однак у ніч з суботи на неділю щось змінилося. Співробітники апарату ПР отримали команду готувати на ранок неділі брифінг Колесникова, який і повідомив журналістам про те, що ПР у виборах не братиме участі, а сам він значитися першим номером у списку - відповідно, теж", - пише, зокрема, Соня Кошкіна.

Для "регіоналів", за її словами, таке рішення стало повною несподіванкою.

"Очевидно, що причина кульбіту - аж ніяк не острах зганьбитися, не набравши на виборах мінімальні 5%. Зі скрипом, але п'ять відсотків біло-блакитні набрати могли. А то й шість-вісім. Плюс - мажоритарні округи. Обговорюючи те, що відбулося, між собою, регіонали приходили до єдиного висновку: "це - злив". Вищого керівництва партії на догоду новій владі", - йдеться в матеріалі.

Разом з тим, відмова ПР від участі в гонці зіграла на руку колишньому члену партії Сергію Тігіпку, який на вибори веде свою політсилу "Сильна Україна". У ній знайшлося місце і колишнім завзятим "регіоналам" - Хорошковському, Васадзе, Піскуну.

"Дивідендами Тігіпко оперативно скористався. В понеділок стали відомі фігуранти його списку: Валерій Хорошковський (він вже давно хотів повернутися. Дуже. Просто не знав в якому форматі, - С.К.), Святослав Піскун, Таріел Васадзе, - пише Кошкіна. - Щодо ПР, то в неділю її залишки між собою остаточно пересварилися. Найбільш відчайдушні і самовпевнені рятуватимуться в округах, але їх, очевидно, буде небагато".

Детальніше читайте в матеріалі "Нова Рада називає імена" .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram