ГоловнаПолітика

Інтерпол не допомагає розшукувати колишніх українських чиновників, - Ярема

Україні не вдається оголосити політиків-утікачів у міжнародний розшук

Інтерпол не допомагає розшукувати колишніх українських чиновників, - Ярема
Фото: Макс Левин

Генеральний прокурор України Віталій Ярема звинувачує Інтерпол у затягуванні процесу оголошення в міжнародний розшук колишніх українських державних чиновників, підозрюваних в організації убивств активістів Євромайдану.

Про це генпрокурор заявив сьогодні на міжнародній конференції "Ефективне розслідування через співробітництво".

"Проблемним є оголошення в міжнародний розшук цих осіб (підозрюваних в організації убивств активістів Євромайдану). Зокрема, є випадки затягування Інтерполом з виставленням так званих "червоних карток" на цих осіб з мотивів їх переслідування нібито за вчинення політичних злочинів, хоча це виключно кримінальні злочинці", - сказав він.

Ярема зазначив, що слідство щодо цих осіб, у тому числі стосовно Віктора Януковича, утруднене, оскільки підозрювані перебувають за межами України, а докази їхніх злочинів свідомо знищили.

Генпрокурор повідомив, що справи з розслідування убивств під час Євромайдану розслідують кілька груп слідчих Головного слідчого управління в кількості близько 50 осіб за підтримки міжнародних експертів.

Під час розслідування було допитано близько 1500 осіб, проведено 300 оглядів місця злочину, близько 100 обшуків і призначено понад 500 експертиз.

Нагадаємо, в Інтерпол передано матеріали для оголошення в міжнародний розшук Януковича, екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова та інших осіб, підозрюваних у причетності до масового убивства активістів Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram