ГоловнаПолітика

Завтра в Мінську збирається тристороння контактна група

Кучма вважає, що Україна не переможе у війні з Росією

Завтра в Мінську збирається тристороння контактна група
Фото: EPA/UPG

Екс-президент України Леонід Кучма заявив, що завтра в Мінську знову збирається тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі.

"Я завтра знову лечу до Мінська разом з групою ОБСЄ. Мають відбутися нелегкі переговори, очікується ухвалення документа про те, що потрібно робити для забезпечення раніше прийнятого протоколу", - цитує Кучму агентство УНІАН. Він запевнив, що на переговорах не йтиметься про поступки в питанні територіальної цілісності України.

При цьому він зазначив, що зараз важливо забезпечити відновлення контролю над кордоні, вивести з Донбасу російську техніку і військових, провести обмін військовополоненими.

"У цій війні з Росією ми не можемо бути переможцями, тому що українська армія воює зброєю зразка 20 століття, а Росія - технікою 21 століття. Свідченням цього є те, що терористи на Донбасі озброєні технікою, яка з відстані 3 кілометрів розстрілює українських бійців і прошиває броню наших танків", - вважає Кучма.

Нагадаємо, результатом попереднього засідання тристоронньої контактної групи стало перемир'я й ухвалення закону про спеціальний статус Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram