ГоловнаПолітика

Тарута: ЄС надасть $800 млн на відновлення Донбасу

Губернатор наголосив на перспективах, які відкриваються для металургів

Тарута: ЄС надасть $800 млн на відновлення Донбасу
Сергей Тарута
Фото: inukr.net

Губернатор Донецької області Сергій Тарута заявив, що на відновлення інфраструктури регіону, який постраждав від бойових дій, Євросоюз готовий надати 800 млн. доларів.

Про це повідомляється на сайті Донецької ОДА.

"Ніхто, окрім ЄС та США, не забезпечить нас необхідним фінансовим ресурсом. Через згортання програм співробітництва з Росією, нам відкриваються фінансові ресурси ЄБРР, Світового банку та інших міжнародних фінансових організацій. Саме ці кошти будуть потрібні нам під час оновлення інфраструктури та поствоєнної відбудови Донбасу", - зазначив Тарута на на зустрічі з працівниками ММК ім. Ілліча та "Азовсталі".

За його словами, регіону потрібно буде не тільки форсувати цивільне будівництво, а й оновлювати транспортну інфраструктуру, відновлювати мости, лінії електропередачі. За оцінками облдержадміністрації для цього внутрішнього ринку знадобиться 390 млн тонн металопродукції.

"На оновлення інфраструктури ЄС готовий надати 800 млн доларів", - повідомляється на сайті.

Нагадаємо, у середині червня президент Петро Порошенко повідомив, що Україна спільно з Європейським Союзом розробила програму зі створення та збереження робочих місць у Донецькій та Луганській областях, для реалізації якої низка країн погодилися створити фонд у розмірі 1,5 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram