ГоловнаПолітика

Під АП бійці батальйону "Донбас" протестували проти перемир'я (оновлено, додано фото)

В акції беруть участь як добровольці батальйону "Донбас", так і прості громадяни

Вранці біля Адміністрації президента зібралися близько тисячі людей, які вимагають скасування перемир'я і рішучих дій у боротьбі з терористами на сході.

Фото: https://www.facebook.com/sergij.rudenko1

Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій, безпосередньо до Адміністрації вдалося підійти не всім - дорогу перегородив добровольчий батальйон МВС "Київ-1".

Фото: https://www.facebook.com/sergij.rudenko1

В акції беруть участь як добровольці батальйону "Донбас", так і прості громадяни.

Учасники мітингу зачитали свої вимоги і передали їх президенту через першого заступника голови Адміністрації президента Геннадія Зубка.

"Від імені народу України ... звертаємося до вас з вимогою: припинити перемир'я, ввести воєнний стан, видати достатню кількість зброю добровільним батальйонам і дозволити їм вживати заходів для знищення терористів", - йдеться в заяві.

Мітингувальники також вимагали посилити соціальне забезпечення та страхування життя бійців-учасників АТО, а також домагатися від країн ЄС введення третього етапу санкцій проти РФ.

Фото: https://www.facebook.com/sergij.rudenko1

Оновлення: станом на 12:00 біля Адміністрації президента залишається до двох сотень осіб, з них безпосередньо під будівлею - до сотні. Решта пішли на Майдан, де відбудеться чергове віче.

Нагадаємо, увечері в п'ятницю президент Петро Порошенко продовжив одностороннє припинення вогню на 72 години. У суботу терористи вбили п'ятьох українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram