ГоловнаПолітика

Путін хоче для Медведчука посаду донецького губернатора, - джерело

Російський президент спробує повернути свого кума у велику політику

Путін хоче для Медведчука посаду донецького губернатора, - джерело
Фото: http://vybor.ua

Російський президент Володимир Путін буде наполягати на тому, щоб президент України Петро Порошенко призначив Віктора Медведчука губернатором Донецької області замість Сергія Тарути.

Про це пише ZN.ua з посиланням на джерело в оточенні екс-президента Віктора Януковича. Так Путін нібито спробує повернути проросійськи налаштованого Медведчука у велику політику.

Надалі, очоливши Донецьку ОДА, Медведчук використовуватиме свою владу, щоб підтримати свою політсилу на майбутніх парламентських виборах.

Окрім того, повідомляють, що луганським губернатором, за планом Путіна, має стати Нестор Шуфрич.

Нагадаємо, що Медведчук із 2005 року, після того як президентом став Віктор Ющенко, відкрито не брав участі у великій політиці. 2006 року він балотувався в Раду під третім номером у списку Опозиційного блоку "Не так!", до складу якого входила і СДПУ (О). Однак потрапити до парламенту йому не вдалося, після чого він склав із себе повноваження голови "об'єднаних есдеків". У 2007-2008 роках Медведчуку приписували співпрацю з Юлією Тимошенко, однак в БЮТ це всіляко заперечували.

Протягом останніх кількох років він активно просуває проросійський рух "Український вибір" і веде активну пропаганду за приєднання України до Митного союзу з Російською Федерацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram