ГоловнаПолітика

Україна повинна стати членом ЄС та НАТО, - Тимошенко

Відповідні рішення необхідно приймати на референдумі

Україна повинна стати членом ЄС та НАТО, - Тимошенко
Фото: Максим Швец

Україна повинна стати членом Європейського Союзу і НАТО. Це допомогло б країні уникнути російської агресії.

Про це в ефірі Шустер live заявила кандидат у президенти України

Юлія Тимошенко.

"Чи готові ми прийняти сьогодні стратегічне рішення і увійти в яку-небудь систему колективної безпеки, в тому числі розглянути НАТО?" - відповіла вона, додавши, що з початком бойових дій на території України, кількість українців, які підтримують вступ до НАТО, значно зросло.

Юлія Тимошенко зазначила рішучість України вступити до Європейського Союзу і підкреслила, що НАТО є об'єднанням більшості демократичних країн світу в єдину систему безпеки і оборони, куди входять всі країни-члени ЄС.

"У нас живі стереотипи радянського минулого, що НАТО - це агресивний блок. Але мета НАТО не вести війни, а створити систему безпеки, при якій війни неможливі. Якби ми були членами ЄС і НАТО, то не було б ні окупованого Криму, ні окупованих східних кордонів, і не було б війни, яка зараз фактично триває на території країни", - підкреслила вона.

При цьому лідер "Батьківщини" підкреслила, що влада не повинна приймати рішення про членство в ЄС і НАТО без референдуму.

На прохання Юлії Тимошенко, присутнім у студії глядачам запропонували висловити своє ставлення до вступу України до НАТО, 65 % висловилися за такий крок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram