ГоловнаПолітика

Найефективніші санкції проти Росії вводить Путін, - Більдт

Зарубіжні інвестори побоюються вкладати гроші в російську економіку

Найефективніші санкції проти Росії вводить Путін, - Більдт
Фото: sverigesradio.se

Своєю зовнішньою політикою президент Володимир Путін дестабілізує економіку Росії зсередини.

Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, передає "Радіо Свобода".

"Якщо аналізувати санкції й обмеження, які застосовують проти Росії, слід визнати: найефективніші санкції проти російської економіки запроваджує саме президент Путін. Я маю на увазі колосальний відтік капіталу з країни. Це значно суттєвіші втрати, ніж ЄС взагалі міг забезпечити", - говорить Більдт.

На думку Карла Більдта, зарубіжні інвестори побоюються вкладати гроші в російську економіку. Це пов'язано з тим, що вони не знають, чого очікувати від російських лідерів.

"Передбачуваність дуже-дуже важлива для бізнесу й економічних зв'язків. Бізнесменам потрібна передбачуваність. Їм потрібна надійність. Коли ви вкладаєте гроші - вам потрібно довіряти партнеру і політичній системі, в якій він працює. А Путін зробив цю систему непередбачуваною", - додає Карл Більдт.

Зараз у списку санкцій американського уряду зазначено понад 40 росіян, які, за даними Вашингтона, причетні до погіршення ситуації в Україні. Серед них радники президента РФ Владислав Сурков і Сергій Глазьєв, спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко й інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram