ГоловнаПолітика

В Україні панує атмосфера реформ, - глава МЗС Польщі

Українці вже багато зробили на шляху до безвізового режиму

В Україні панує атмосфера реформ, - глава МЗС Польщі
Радослав Сикорский
Фото: EPA/UPG

У Києві панує атмосфера реформ, незважаючи на складну ситуацію на сході України.

Про це під час брифінгу у Варшаві за результатами свого візиту до Києва заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє Укрінформ.

"Ситуація в Україні, як знаємо, непроста, але зважаючи на те, що робиться в Криму і на сході України, в самому Києві я сказав би, що панує атмосфера реформ. Ця атмосфера реформування країни найкраща, ніж будь-коли на моїй пам'яті", - підкреслив Сікорський.

Він підтвердив, що українці зробили вже багато на шляху до безвізового режиму, зокрема прийняли закон про подолання корупції, а також визначили на урядовому рівні, хто робитиме біометричні паспорти.

"Це ще не все, що вони повинні зробити, але все зрушилося з місця і це створює перспективи руху до безвізового режиму за прикладом Молдови вже наступного року", - підкреслив Сікорський.

Глава МЗС Польщі висловив надію, що президентські вибори в Україні успішно відбудуться, а після цього Польща надаватиме Києву допомогу в імплементації Угоди про асоціацію, зокрема її торговельної частини.

Він поінформував, що на вибори в Україну 25 травня приїде понад 1 тис. міжнародних спостерігачів, зокрема 116 - з Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram